mandag den 2. november 2009

En sprængfyldt mandag!

KFUM og K-armbånd, hønemor og ”tegn og gæt”. Det var hvad vores mandag på lektiecafeen bød på.
Stort set alle børn i Danmark kender legen ”Hønemor”. Det er i sig selv en ret simpel leg, men at forklare den til 30 indiske børn med et energioverskud ud over det sædvanlige, kan være lidt af en udfordring. Det lykkedes dog at forklare dem legen med lidt hjælp fra den eneste engelsktalende lærer på lektiecafeen og efter at have sagt ”Wait, wait, wait” de første 50 gange. 30 børn, der gik op i legen med liv og sjæl, blandet med latter og energi gav os det indtryk, at børnene syntes ganske godt om denne danske leg. Vi har efterhånden indført en del danske lege på lektiecafeen. Heriblandt kan vi nævne ”Banke Banke Bøf”, som er blevet til ”Knock knock Beef”, ”Frugtsalat”, som er blevet til ”Fruit” og ”Kædetafat”, som er blevet til ”Tiger”.

KFUM og K i Danmark har sponsoreret armbånd til de 120 børn på lektiecafeen, og det var en gave, som blev taget imod med stor glæde hos børnene. Efter få minutter havde alle børnene fået et armbånd; pigerne et rosa og drengene et grønt. Selvom nogle af børnene havde så tynde arme, at de havde problemer med at holde armbåndet på armen, så blev det problem løst ved at bruge det på overarmen i stedet og var luften efterfølgende fyldt med glæde og fascination.


Klokken 18.00 ringer klokken ind til lektielæsning og i øjeblikket er vi hos de ældste børn på lektiecafeen. Vi havde dagen forinde derfor planlagt at lege ”tegn og gæt” med dem. Børnene i de forskellige klasser er på meget forskellige niveauer, når det gælder engelsk. Nogle kan læse hele tekster, mens andre knap nok kan svare på hvor gamle de er. Af denne grund syntes vi, at ”tegn og gæt” ville være en god mellemvej. I denne leg kan alle børnene deltage aktivt og gennem leg lære enkle engelske ord som ”monkey”, ”bike” og ”window”. En af drengene, som normalt ikke er særlig god til engelsk virkede da også til at få et kæmpe selvtillidsboost af denne leg, eftersom han flere gange gættede rigtigt og tegnede så godt, at de andre hurtigt kunne se, hvad det var han tegnede.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar